monk duke mingus

Thelonious Monk

Duke Ellington

Charles Mingus

PETER GEURTS

Peter Geurts begint in 1977 op achtjarige leeftijd corhoorn te spelen bij harmonie St. Jan te Kilder in de Achterhoek. Acht jaar later gaat hij over op euphonium (tenortuba) bij dezelfde harmonie. Bovendien gaat hij ook spelen bij blaaskapel De Kelremuzikanten.

Vanaf zijn twintigste wordt trombone zijn hoofdinstrument dat hij ook in militaire dienst bij de Limburgse Jagers bespeelt. Vanaf 1989 speelt hij bij onder andere bij studentenbigband Big Erasmus Band in Rotterdam, Bigband Enterprise Dordrecht, Frits Bayens Big Band in Breda, Soulrebels Bigband in Amsterdam, Casey’s Big Band in Leerdam en The Laundry BigBand in Huizen.

Naast in genoemde bigbands speelt hij in verschillende jazz, soul, blues, salsa en popbands zoals het Workshop Orkest Rotterdam/Rotterdam Jazz Project, Ruud Bergamin/Andre Drop Octet, Crusade, Mannen te Paard, Grupo Jarana, GCC en Steely Dan coverband Bad Sneakers. Ook speelt hij in diverse XLJazz projectorkesten van Buitenkunst. Sinds 2018 speelt Peter bij MDM. Hiernaast speelt hij nog in de Amstel Big Band en de Bucket Big Band in Amsterdam.