monk duke mingus

Thelonious Monk

Duke Ellington

Charles Mingus

WIM AMERONGEN

Begonnen als 11 jarige op ventieltrombone in het jeugdorkest van harmonie-orkest De Volharding in Borculo. Na een jaar over op een echte trombone.
Pas als dertigjarige weer volop actief als trombonist. Vijf jaar les van Paul van Egmond. Lid van straatorkest Eigen Hulp. Veel gespeeld op demonstraties. Vijf jaar in Kogi Boga Big Band. Een jaar in bluesband Run baby run.
Daarna over op sousafoon bij straatorkesten Toeters en Bellen, Fanfare van de eerste Liefdesnacht. Samen met Nico Rozing (in 1986) oprichter van straatorkest TOOS!
Ruim 20 jaar geleden begonnen op de contrabas van mijn overleden vader. Les van Tjitze Vogel. Een paar jaar gespeeld in De Beesten, een coverband met Nederlandse teksten van popsongs. Twee jaar in mandolineorkest AMTG.
Contrabas in seniorenband, samen met drummer Ad Hoekstra. Deze band speelde dansmuziek en bestond uit gepensioneerde beroepsmuzikanten en trad één keer per maand op in buurthuis Westin in Amstelveen. De dansvloer was altijd vol. Repeteren deed deze band niet.
Contrabas/sousafoon in Broadway Melody, muziek uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Diverse workshops, onder andere in Viller en Acquet.
De workshop in Viller was gewijd aan de muziek van Charles Mingus, Duke Ellington en Thelonious Monk. Daaruit is MDM in 2006 ontstaan. De keus voor de drie componisten is gemaakt om MDM duidelijk te profileren. Bovendien kiest MDM voor minder bekend werk van deze grote drie.
De muziek van deze drie componisten uit de tweede helft van de vorige eeuw verveelt nooit.