monk duke mingus

Thelonious Monk

Duke Ellington

Charles Mingus

ARMANDO CAIRO

Armando Cairo, tenor- sopraansaxofoon en drums, wordt in 1953 geboren te Amsterdam.
Hij studeert in 1976 af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam met als hoofdvakken schilderen en grafiek. Hij begint in 1977 met tenorsaxofoon en wint in 1982 met z’n Quintet het Meervaart Jazz Concours en tevens de VPRO Aanmoediging Prijs.

Naast zijn eigen groepen speelt hij een aantal Nederlandse groepen, waaronder: Fra Fra Sound, de Frank Grasso Big Band, de Billy Brooks Big Band, Dutch Connection olv Butch Morris en het Joe Malinga Septet. Verder speelt hij twee jaar in ‘the Harlem Orchestra’ , het orkest dat de succesvolle musical ’A Night at the Cotton Club’ begeleidde.

Hij speelt vier keer op het North Sea Jazz Festival, een keer met de Frank Grasso Big Band en drie keer met z’n eigen groepen. Hij treedt drie keer op met zijn Quartet op het ‘Hartford International Jazz Festival’ (USA) en een week in Baltimore met een Amerikaanse ritmesectie.

Sinds 1983 geeft Armando Jazz Workshops in Amsterdam, sinds 2007 Hilversum en van tijd tot tijd in Utrecht. Hij leidde 25 jaar de Crea Big Band.

Verder programmeerde hij voor Amsterdamse Jazzclubs: de Odeon Jazz Kelder, Bourbon Street, the Bulldog en kunstenaarssocieteit Arti et Amicitiae.

Sinds 2017 speelt hij op drums in MDM